Srdcovo-broskyňový sen (fotorecept)

Autor receptu: martinka1978

Keďže sa vám moja dcéra Nikolka už predstavila, myslím si, že ja rad na mne. Začnem s koláčikom, ktorý je možno trošku jednoduchší, ale o to lepší. Inšpirovala som sa receptom z kalendára Dr. Oetker na rok 2012.

Postup

  1. Z uvedených surovín si urobíme cesto, asi 1/3 odložíme bokom. Zo zvyšných 2/3 vyvaľkáme plát a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech. Pečieme asi 10 minút a necháme vychladiť. Odobraté cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Pri tejto činosti som využila Nikolkin talent a pomohla mi s tým. Na prípravu plnky si vo vhodenej nádobe vymiešame tvaroh so smotanou. Ja ho mixujem ponorným mixérom, aby bol čo najjemnejší. Pridáme vanilkový a práškový cukor, podľa chuti ho môže byť aj viac či menej ako je to uvedené v rozpise. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a opatrne ho primiešame k tvarohovej zmesi.
  2. Na vychladnutý korpus vylejeme tvarohovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť asi na pol hodiny. Medzitým si pripravíme želatínovu polevu: ovocnú štavu z kompótu dolejeme vodou do pol litra, pridáme cukor a postupujeme podľa návodu na obale. Ja používam aj ovocné žele v prášku, poleva má potom viac ovocnú chuť. Takto pripravenú želatínovú polevu odložíme na chladné miesto.
  3. Kompótové broskyne nakrájame na plátky a úhľadne poukladáme na stuhnutú tvarohovú plnku.
  4. Nakoniec celý koláč opatrne polejeme prechladnutou želatínou a dáme stuhnúť asi na 2 hodinky. Ak sa mám priznať, tak u nás to asi po hodine vzdám a koláč idem narezať.... :-)
  5. Po vychladení koláčik nakrájame a ľubovoľne ozdobíme. Nesmieme zabudnúť na upečené keksíky, my sme sa rozhodli pre srdiečka. Dobrú chuť!