Spišský tanier
Autor receptu: stefanm
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni.Doniesli nám ho na veľkej mise pre štyri osoby.Jedli sme to priamo z nej a zapíjali pivom.Skúste hádať čo sa pojedlo ako prvé??
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme halušky.Ja zemiaky mixujem,pridávam vajíčko soľ a podľa potreby hrubú múku.Zaváral som ich každé zvlášť.Bryndzové som hádzal do vriacej posolenej vody nožíkom priamo z loparika a polial opraženou slaninou,kapustové som pretláčal cez dierky na haluškovači a pridal som opekanú klobásu a tvarohové som prepasíroval na strúhadle na jablka,rozmiešal s prepraženým máslom a posýpal nasekanym kôprom.
- Na placky si zemiaky strúham a pridal som vajíčko,soľ,korenie,trochu strúhanky a roztlačený cesnak.Piekol som malé placičky aby vošli na tanier.
- Pirohy robím z polohrubej múky,vajíčka vody a soli.Na plnku som použil dusené zemiaky rozmiešané so soľou,majoránom a lyžičkou kyslej smotany.Polial som ich na masle opraženou cibuľou.