Špenátovo-bryndzové zapekané makaróny (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Variácia na tému Rýchla večera.

4
porcie
15 minút
príprava
8+15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Makaróny uvaríme klasickým spôsobom.
  2. Medzitým opražíme na oleji pokrájanú cibuľu, zelejeme ju mliekom, osolíme, pridáme mrazený špenátový pretlak a necháme ho v mlieku na miernom ohni rozpustiť.
  3. Bryndzu rozmiešame v sladkej smotane, podľa chuti osolíme. Rúru zapneme na 200°C a v zapekacej mise necháme roztopiť maslo. Do misy nasypeme makaróny a dobre ich premiešame, aby sa obalili maslom. Teraz začneme lyžicou nalievať na makaróny bryndzovo-smotanovú zálievku šikmým smerom. Ja som postup opakovala, aby sa zálievka dostala aj do nižších vrstiev.
  4. Pokračujeme špenátovou zmesou, kľudne ju lyžicou povtláčajte medzi makaróny.
  5. Nakoniec som kvôli farebnému doladeniu celé jedlo posypala štvorčekami sušenej šunky. Malo to dvojaký zmysel: pri pečení sa vôňa šunky šírila celým priestorom a riadne vzbudila chuť do jedla členom rodiny:-)
  6. Makaróny som zapekala 15 minút na 200°C, ak máte radi chrumkavejšie, môžete nechať o niečo dlhšie.
  7. Jedlo vôbec nebolo suché, myslím, že sa mi vydarilo podľa očakávania. Malej dcérke chutilo tak, že si pýtala dupľu:-)