Špenátovo-bryndzové zapekané makaróny (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Variácia na tému Rýchla večera.
4 porcie |
15 minút príprava |
8+15 minút na 200 °C |
Postup
- Makaróny uvaríme klasickým spôsobom.
- Medzitým opražíme na oleji pokrájanú cibuľu, zelejeme ju mliekom, osolíme, pridáme mrazený špenátový pretlak a necháme ho v mlieku na miernom ohni rozpustiť.
- Bryndzu rozmiešame v sladkej smotane, podľa chuti osolíme. Rúru zapneme na 200°C a v zapekacej mise necháme roztopiť maslo. Do misy nasypeme makaróny a dobre ich premiešame, aby sa obalili maslom. Teraz začneme lyžicou nalievať na makaróny bryndzovo-smotanovú zálievku šikmým smerom. Ja som postup opakovala, aby sa zálievka dostala aj do nižších vrstiev.
- Pokračujeme špenátovou zmesou, kľudne ju lyžicou povtláčajte medzi makaróny.
- Nakoniec som kvôli farebnému doladeniu celé jedlo posypala štvorčekami sušenej šunky. Malo to dvojaký zmysel: pri pečení sa vôňa šunky šírila celým priestorom a riadne vzbudila chuť do jedla členom rodiny:-)
- Makaróny som zapekala 15 minút na 200°C, ak máte radi chrumkavejšie, môžete nechať o niečo dlhšie.
- Jedlo vôbec nebolo suché, myslím, že sa mi vydarilo podľa očakávania. Malej dcérke chutilo tak, že si pýtala dupľu:-)