Špenátové tortičky
Špenátové tortičky s jahodami a mascarpone krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Špenátové listy umyjeme pod tečúcou
vodou, sparíme horúcou vodou a rozmixujeme v mixéri na kašu.
- Cukor a vanilkový cukor spolu s vaječnými žĺtkami vymiešame
do svetlej peny. Pridáme olej. Múku preosejeme,
premiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame múku k vaječnej hmote. Primiešame rozmixovaný špenát. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh
a zamiešame ho do cesta.
- Malé okrúhle formičky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Naplníme cestom a pečieme v rúre vyhriatej
na 180 °C asi 55 – 60 minút. Upečené malé
korpusy necháme úplne vychladnúť. Každý
prekrojíme pozdĺžne na dve časti. Obidve časti rovnomerne pokvapkáme šťavou
z pomaranča a proseccom.
- Krém: Polovicu smotany zohrejeme a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Dobre vychladenú druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, so šľahačkou s bielou čokoládou a premiešame s do tuha vyšľahanou smotanou.
- Jednu časť prerezaného korpusu vložíme naspäť do foriem, jahody pokrájame na plátky, poukladáme po okrajoch formičiek
a stred vyplníme krémom. Na to položíme
druhú časť korpusu. Potom tortičky vyberieme (vytlačíme) z formičiek a ozdobíme
krémom a jahodami.
|