Špenátové tortičky

Špenátové tortičky s jahodami a mascarpone krémom

Autor receptu: redakcia

55-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Špenátové listy umyjeme pod tečúcou vodou, sparíme horúcou vodou a rozmixujeme v mixéri na kašu.
  2. Cukor a vanilkový cukor spolu s vaječnými žĺtkami vymiešame do svetlej peny. Pridáme olej. Múku preosejeme, premiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame múku k vaječnej hmote. Primiešame rozmixovaný špenát. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame ho do cesta.
  3. Malé okrúhle formičky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 55 – 60 minút. Upečené malé korpusy necháme úplne vychladnúť. Každý prekrojíme pozdĺžne na dve časti. Obidve časti rovnomerne pokvapkáme šťavou z pomaranča a proseccom.
  4. Krém: Polovicu smotany zohrejeme a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Dobre vychladenú druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, so šľahačkou s bielou čokoládou a premiešame s do tuha vyšľahanou smotanou.
  5. Jednu časť prerezaného korpusu vložíme naspäť do foriem, jahody pokrájame na plátky, poukladáme po okrajoch formičiek a stred vyplníme krémom. Na to položíme druhú časť korpusu. Potom tortičky vyberieme (vytlačíme) z formičiek a ozdobíme krémom a jahodami.