Špenátové palacinky

Špenátové palacinky s tvarohovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Ak sa vám žiada mať na tanieri niečo farebné a zdravé, nech sa páči, ponúkame vám recept na špenátové palacinky podľa herečky Zuzany Vačkovej.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Špenát dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať. Preložíme do stolného mixéra. Pridáme vajíčka, mlieko, hladkú múku, soľ a dohladka rozmixujeme. Necháme postáť.
  2. V miske zmiešame tvaroh, nasekanú pažítku, soľ a olej. Odložíme do chladničky.
  3. Panvicu na palacinky pokvapkáme trochou olivového oleja a nalejeme cesto tak, aby pokrylo celú plochu dna panvice. Opečieme z oboch strán asi 2 minúty dozlatista.
  4. Plátky šunky nakrájame na kocky a nasucho opečieme na panvici.
  5. Na palacinky najskôr natierame ochutený tvaroh, poukladáme naň lístky baby špenátu, posypeme šunkou. Palacinku zvinieme do rolky. Servírujeme prekrojené.