Špenátové palacinky
Špenátové palacinky s tvarohovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Ak sa vám žiada mať na tanieri niečo farebné a zdravé, nech sa páči, ponúkame vám recept na špenátové palacinky podľa herečky Zuzany Vačkovej.
Postup
- Špenát dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať. Preložíme do stolného mixéra.
Pridáme vajíčka, mlieko, hladkú múku, soľ a dohladka rozmixujeme. Necháme postáť.
- V miske zmiešame tvaroh, nasekanú pažítku, soľ a olej. Odložíme do chladničky.
- Panvicu na palacinky pokvapkáme trochou olivového oleja a nalejeme cesto tak, aby pokrylo celú plochu dna panvice. Opečieme
z oboch strán asi 2 minúty dozlatista.
- Plátky šunky nakrájame na kocky a nasucho opečieme na panvici.
- Na palacinky najskôr natierame ochutený tvaroh, poukladáme naň lístky baby špenátu, posypeme šunkou. Palacinku zvinieme do rolky. Servírujeme prekrojené.