Špenátové lasagne

Autor receptu: matus113

Ľahké a chutné jedlo, vhodné vtedy, keď máte "plné zuby" mäsa :-)

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do trošky mlieka si dáme udusiť listový zmrazený špenát. Posolíme a okoreníme.
  2. Do vriacej osolenej vody dáme variť Lasagne podľa návodu na obale (naše sme varili cca 10 min).
  3. Nakrájame si cibuľku a šampiňóny. Cibuľku osmažíme do zlatista a pridáme šampiňóny - osolíme a okoreníme. Udusíme. Vymastíme si maslom zapekaciu misu a naspodok dáme plátky masla. Položíme na ne plátky lasagní a naložíme udusený špenát, šampiňóny a nastrúhaný syr. Položíme ďalšiu vrstvu lasagní. Navrch dáme poslednú vrstvu lasagní. Na ňu dáme plátky masla a posypeme parmezánom. Zalejeme smotanou na šľahanie.
  4. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej trúby na 180 stupňov. Zapekáme min. 30 min.