Cestoviny
Špenátové cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: tatianka2008
Keď miluješ cestoviny, tento recept je
ako pre teba.* Keď miluješ rýchle
recepty, tak tento musíš vyskúšať.
Poďme na to.
Postup
- Uvaríme si ľubovoľné cestoviny. Nezabudnite si odložiť asi 1/2 hrnčeka vody z varenia. Slaninu nakrájame na menšie kúsky a opečieme ju na panvici do chrumkava. Ja som ju opiekla na troške oleja. Potom ju dáme bokom a tuk necháme na panvici.
- Na panvicu pridáme maslo a nasekaný cesnak. Krátko orestujeme, len kým sa rozvonia (cca 30 sekúnd). Prisypeme baby špenát a miešame, kým zvädne (1–2 minúty). Vlejeme smotanu na varenie, pridáme cca 4 PL vody z cestovín, vrátime slaninu a premiešame. Omáčku chvíľu povaríme (2–3 minúty), aby sa spojila.
- Pridáme nastrúhaný syr, premiešame a podľa chuti pridáme soľ, čierne korenie, bazalku, oregano. Všetko s mierou.
- Vmiešame uvarené cestoviny, dobre premiešame. Ak sa zdá husté, pridáme ešte trochu vody z cestovín.
Odporúčam: Premiešaj všetko hneď keď varíš, ale nechaj omáčku trochu redšiu a krémovejšiu – tak budú cestoviny výborné aj na druhý deň.
- Extra tip: Po premiešaní môžete odložiť jednu porciu bokom do nádoby a navrch dať malý kúsok masla alebo lyžičku smotany, ktorá sa do toho vstrebá počas chladenia – na druhý deň bude porcia jemná a šťavnatá. Prajem Vám dobrú chuť.