Špenátová štrúdľa s feta syrom

Autor receptu: janetka6

Velmi chutna spenatova strudla, rychly recept.Recept je vegetariansky, ak chceme vegansku verziu, namiesto syra feta pouzijem tofu, vtedy na potretie cesta nepouzivam maslo, ale olivovy olej.

Postup

  1. Pripravim si listkove cesto, rozprestriem ho na vymucenu plochu.Potriem maslom, pri veganskej verzii potriem olivovym olejom
  2. Na masle spenim cibulku, pridam 3 strucky nastuhaneho cesnaku, ked je vsetko krasne uprazene do sklovita, pridam nakrajany cerstvy spenat, (ak nemam pouzijem spenat mrazeny). Ked je spenat ciastocne spareny, pridam sol, korenie, nastuhany muskatovy oriesok. Medzitym si nadrobim syr feta, ktory zmiesam so zmesou, pridam jedno vajicko a vsetko dobre premiesam. Pre vegansku verziu namiesto feta pouzijem tofu, moze byt aj udene tofu. Vtedy vajicko nepouzivam(mozem pouzit nahradu vajicka z prasku).
  3. Priprave masu rozlozim na listkove cesto a zaviniem to do tvaru strudle. Vrch potriem zltkom a posypem sezamovymi semiackami. Peciem do zlatista. Dobru chut!!