Špenátová polievočka s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: monikagrmanova

Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala tradičným receptom a trošku ho upgreadla :-)

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme rozpustiť kokosový olej a speníme na ňom na drobno nakrájanú cibuľku. Špenát a medvedík cesnak dobre opláchneme a dáme dusiť na cibuľku. Pridáme čajovú lyžičku soli a čierne korenie a podlejeme cca 250 ml vody. Dusíme asi 15 minút.
  2. Keď je špenát zmäknutý na chvíľu ho odstavíme a rozixujeme tyčovým mixérom. Mixujeme cca jednu minútu. Znova dáme polievku na platňu a pridáme bujón a asi 700 ml vody.
  3. Pokiaľ nám polievka znovu zavrie pripravíme si zápražku. Do vysokej nádoby dáme kukuričnú múku, vodu a kondenzované mlieko. Všetko dobre premixujeme tyčovým mixérom (polievka sa lepšie zahustí, ked je zápražka zmiešaná mixérom a nie ručne)
  4. Na koniec pridáme zápražku do polievky, dobre zamiešame a necháme prevariť.