Špenátová polievka
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo vriacej vode. Dochutíme cesnakom, pridáme zemiaky, podlejeme vodou a povaríme. 
 - Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme soľou a korením. Pošírovaný žĺtok vkladáme do polievky až pri servírovaní.
 - Náš tip: Pre lepšiu chuť polievky môžeme namiesto vody použiť aj vývar. Žĺtok pošírujeme v olivovom
oleji pri teplote 80°C asi 5 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |