Špenátová pasta
Autor receptu: kecemis
Tento recept ponuka mnoho kombinacii. Ja som dnes zvolil spenat a cicer, vareny, alebo z konzervy, ale da sa pouzit cokolvek ine podla vlastnej chuti.
6-10 porcií |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokial sa pasta vari, pripravil som si, nakralal, farebne papriky, cervenu, zelenu, zltu na drobnejsie kusky. Ja k nim pridavam aj stiplavu papricku. Cibulu nakrajam na tensie kusky, spenat pokrajame na mensie kusky.
- Do mixera sa dam polovicu spenatu, cesnak, olej, sal, korenie a feta syr. Rozmixovanu zmes si dam na pastu a premiesam.
- Pridame ostatne suroviny, dosolit a dokorenit podla chuti a poriadne premiesat. Nakoniec podavame posypane mandlovymi lupienkami, petrzlenovou vnatkou a syrom podla chute. Ja som pouzil cheddar.