Špenát s ricottou v zemiakovej kruste (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Inšpirácia zo stránky growntocook.com, konečné úpravy vlastné, prispôsobené našim
chuťovým pohárikom :)
8 ks porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Špenát umyjeme a nachystáme všetky suroviny...
- Zohrejeme maslo a na ňom rozvoniame cesnak, pridáme chilli vločky a krátko opekáme. Asi minútu, prihodíme umytý špenát a bylinky a necháme ho zavädnúť a odpariť prebytočnú vodu. Pokvapkáme citrónom a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska s priemerom 3-4 mm, rozpálime maslo, alebo masť a zemiakové kolieska opečieme.
- Ricottu, rozdrobenú fetu a kyslú smotanu vložíme do nádoby na šľahanie, pridáme dve vajcia a vyšľaháme na hladký krém. Pridáme vychladnutý špenátovú zmes a premiešame plnku.
- Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm na dno dáme papier na pečenie, boky natrieme maslom a naukladáme na dno aj po obvode opečené zemiaky.
- Na zemiaky navrstvíme špenátovú plnku a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme zhruba 40 minút a potom trochu počkáme kým vychladne. Otvoríme formu, pokrájame a zjeme :)
- Nám chutilo, dúfam, že aj niekomu z Vás...