Špekáčiky s fazuľou

Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla tento starý recept, ktorý som vylepšila fazuľou.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si veľa cibule, nešetrite, nakrájame ju na mesiačiky a navrstvíme na dno vymasteného pekáča. Na cibuľu poukladáme ošúpané, po dĺžke prepolené špekáčiky. Pridáme posekaný cesnak a feferónku alebo čili papričku.
  2. Na špekáčiky rovnomerne navrstvíme drvené paradajky...
  3. ...a vylejeme 1 celé čierne pivo. Pekáčik zakryjeme a dáme do rúry na 180 °C asi na 30 minút.
  4. Potom vyberieme, pridáme cukor/med a fazuľu. Dobre premiešame a vrátime naspäť do rúry. Už nezakrývame, necháme nech sa časť omáčky vydusí, čím sa prirodzene zahustí. Sem tam zamiešame a hlavne omáčku ochutnáme a dochutíme ak treba. Ja som pridala len trochu čierneho mletého korenia. Solíme len minimálne, pretože špekáčiky sú slané dosť. Omáčka je ináč veľmi dobrá - horká z piva, kyslá z rajčín a sladká z medu. No a štipľavé si pridajte podľa toho ako máte radi.
  5. Podávame s chlebom a ak môžeme zapíjame pivom. Jedlo je naozaj veľmi, veľmi sýte.