Špekáčikový šalát

Špekáčikový šalát (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát. Nejaké zmeny som na ňom urobil a bol veru dobrý.

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na slíže. Syr nastrúhame a feferóny nakrájame na drobno. Do hrnca dáme suroviny na nálev. Rozvaríme a pridáme pokrájanú cibuľu, varíme päť minút.
  2. Teraz do toho pridáme kečup a čili omáčku. Ako sa to začne variť, odstavíme zo sporáku a máme hotovú omáčku na zmiešanie, ktorú necháme trochu vychladnúť. Nesmie byť horúca, lebo by nám syr roztopilo.
  3. Omáčku nalejeme na pripravený syr, špekáčiky a feferónky. Všetko to premiešame a uložíme do chladu na pár hodín. Najlepšie do druhého dňa, aby prešli všetky chute.
  4. A môžeme potom vychutnávať s chlebom.