Špekáčikový šalát
Špekáčikový šalát (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát. Nejaké zmeny som na ňom urobil a bol
veru dobrý.
5 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na slíže. Syr nastrúhame a feferóny nakrájame na drobno. Do hrnca dáme suroviny na nálev. Rozvaríme a pridáme pokrájanú cibuľu, varíme päť minút.
- Teraz do toho pridáme kečup a čili omáčku. Ako sa to začne variť, odstavíme zo sporáku a máme hotovú omáčku na zmiešanie, ktorú necháme trochu vychladnúť. Nesmie byť horúca, lebo by nám syr roztopilo.
- Omáčku nalejeme na pripravený syr, špekáčiky a feferónky. Všetko to premiešame a uložíme do chladu na pár hodín. Najlepšie do druhého dňa, aby prešli všetky chute.
- A môžeme potom vychutnávať s chlebom.