Špargľová polievka
Špargľový krém s tvarohom a jablkom
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
40 (+ lúhovanie) minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájanú zelenú špargľu orestujeme na masle. Podlejeme bielym vínom, pridáme tymian a čakáme, kým sa alkohol z vína odparí. Prilejeme 1,5 l horúceho zeleninového vývaru, privedieme do varu. Potom prilejeme kyslú smotanu, kravské a kozie mlieko a necháme opäť prevrieť.
- Pridáme koreniny, krátko povaríme, asi 15 minút, odstavíme z ohňa, dochutíme medom a sójovou omáčkou. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a ryžový ocot.
- Ako posledný vložíme do polievky baby špenát. Potom polievku rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko.
- Na tvarohovú penu (espuma) na masle speníme nakrájanú šalotku s tymianom, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Zalejeme smotanou, dochutíme soľou, korením, necháme zovrieť a odstavíme. Po odstavení pridáme tvaroh, necháme odstáť, precedíme cez jemné sito a ponorným mixérom rozmixujeme.
- Pripravíme si transparentné jablko. Jablko nakrájame na veľkosť 1x1 cm. Cukor s vodou vyvaríme na cukrový sirup
a pridáme kurkumu. Kocky jablka vložíme do vákuovacieho vrecúška, zalejeme studeným cukrovým sirupom, zavákuujeme a necháme lúhovať 24 hodín. Jablká musia ostať chrumkavé a transparentné.
- Polievku servírujeme s tvarohovou penou a kúskami jablka.
|