Špargľová omáčka

Špargľová omáčka / prívarok (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle.* Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom. Je to veľmi jednoduché jedlo a má výbornú chuť. Prílohu si zvolíte už sami, mne stačia len pečené zemiaky🙂

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Použijeme bielu špargľu, tá sa hodí na toto jedlo. Zelenú používam na polievku 😊 Špargliam najprv oblámeme ich spodky/konce, lebo tie sú väčšinou drevené. Netreba ich krájať nožíkom, lebo ako ich budete lámať, to sa odlomí presne tam, kde má 😉 Následne špargle ošúpeme, umyjeme a pokrájame na dlhšie kúsky.
  2. Špargle zalejeme 3 dl vody, pridáme soľ a uvaríme ich do mäkka. Keď sú špargle mäkké, prilejeme aj 3 dl mlieka v ktorom sme rozhabarkovali 1 PL múky. Následne celé povaríme niekoľko minút a na konci pridáme ešte trocha citrónovej šťavy podľa chuti. Čo sa týka múky, kto chce ten ju jednoducho nahradí škrobom👍
  3. Ja som upiekla ako prílohu zemiaky dole v rúre. Podľa chuti môžete k tomu podávať aj napríklad vyprážanú rybu, nejaké mäso, alebo volské oko😊 Mne úplne stačili len zemiaky😉
  4. Omáčka je naozaj výborná 😊 a má jemnú chuť. Odporúčam vyskúšať! Prajem dobrú chuť !
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube