Špargľa
Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Vajíčko uvaríme vo vriacej
vode štyri minúty,
schladíme ho, olúpeme,
obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka)
a vypražíme.
- Špargľu zabalíme do slaniny, potom do
tenkých toastov a opečieme na masle
dozlatista. Ostatné toasty rozmixujeme
s cesnakom, bylinkami a trochou olivového
oleja. Zmes orestujeme na suchej
panvičke dochrumkava.
- Vajíčko obalíme v chrumkavej
zmesi. Zvyšok zmesi použijeme
ako podklad, na ktorý vajíčko
položíme. Odrežeme mu hornú
časť a podávame s obalenou
špargľou.
- Zelená špargľa sa lúpe len
v spodnej tretine výhonku.
Mladú zelenú špargľu,
ktorej stonky ešte nezačali
drevnatieť, šúpať nemusíme.
|