Špargľa

Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme.
  2. Špargľu zabalíme do slaniny, potom do tenkých toastov a opečieme na masle dozlatista. Ostatné toasty rozmixujeme s cesnakom, bylinkami a trochou olivového oleja. Zmes orestujeme na suchej panvičke dochrumkava.
  3. Vajíčko obalíme v chrumkavej zmesi. Zvyšok zmesi použijeme ako podklad, na ktorý vajíčko položíme. Odrežeme mu hornú časť a podávame s obalenou špargľou.
  4. Zelená špargľa sa lúpe len v spodnej tretine výhonku. Mladú zelenú špargľu, ktorej stonky ešte nezačali drevnatieť, šúpať nemusíme.