Špargľa s pečiarkovou omáčkou

Autor receptu: afataga

Rozmýšľala som, čo so zelenou špargľou a vyšlo mi toto

3
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vody so soľou a cukrom som dala variť očistenú špargľu na 8 min., bolo by stačilo aj 6. Na hlbšiu panvicu som dala masť a podusila na nej chvíľu pečiarky nakrájané na plátky
  2. Pridala som smotanu a chvíľu som redukovala, prskalo to a chcelo utiecť, treba riadne miešať, keď sa smotana ukľudnila, pridala som soľ, korenie, rascu a chilli
  3. Keď mala omáčka požadovanú konzistenciu, pridala som guľky mozzarelly prekrojené na polovice, za minútku citrónovú šťavu a odstavila som, pridala som kúsok masla
  4. Na tanier som dala uvarené zemiaky s maslom, posypala som ich pažítkou, uložila špargľu a preliala som ju trochou omáčky
  5. K tomu šalát