Špargľa s pečiarkovou omáčkou
Autor receptu: afataga
Rozmýšľala som, čo so zelenou špargľou a vyšlo mi toto
3 porcie |
20 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vody so soľou a cukrom som dala variť očistenú špargľu na 8 min., bolo by stačilo aj 6.
Na hlbšiu panvicu som dala masť a podusila na nej chvíľu pečiarky nakrájané na plátky
- Pridala som smotanu a chvíľu som redukovala, prskalo to a chcelo utiecť, treba riadne miešať, keď sa smotana ukľudnila, pridala som soľ, korenie, rascu a chilli
- Keď mala omáčka požadovanú konzistenciu, pridala som guľky mozzarelly prekrojené na polovice, za minútku citrónovú šťavu a odstavila som, pridala som kúsok masla
- Na tanier som dala uvarené zemiaky s maslom, posypala som ich pažítkou, uložila špargľu a preliala som ju trochou omáčky
- K tomu šalát