Špargľa s farebnými zemiačikmi

Autor receptu: martina34

Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka, že so ju nakoniec predsa len urobila. Akosi som si zle prečítala návody na jej prípravu, tak som ju nebielila a varila len umytú a až potom som odstránila tvrdú časť. Na budúce už budem vedieť, ako na to. A aj chuť sa mi celkom pozdáva.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pre začiatok som si zvolila len veľmi jednoduchú prípravu špargle. Zemiakmi som to poistila, ak by rodine nechutila špargľa, tak sa najedia zemiakov. Ale našťastie chutí. Najskôr som si očistila všetkú zeleninu, cibuľu, mrkvu, papriku a nakrájala na drobnejšie kúsky. Zemiaky som si len umyla a uložila na pekáč aj so zeleninou. Pridala som šalátové korenie, trošku morskej soli a dala som to piecť na 220 stupňov asi na pol hodinku.
  2. Špargľu treba obieliť a variť 6-7 minút v osolenej vode. Potom ju naukladala na skoro dopečené zemiaky so zeleninou, na ňu som poukladala syr a dala dopiecť. @bozulka, tá špargľa mi skôr pripomíma chuť cvikly.