Špargľa na ananáse

Autor receptu: frajdy

Vynikajúca vege pochúťka na polosladko

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájeme špargľu, varíme 2-3 minútky, aby trošku zmäkla a nabrala šťavu
  2. Kým sa špargľa uvarí, nakrájame cesnak, šampiňony, papriku. Cesnak orestujeme v olivovom oleji s maslom 2min, osolíme ho. Pridáme šampiňóny a papriku, podlejeme sézamovým olejom, opekáme 2min. Pridáme uvarenú špargľu s ananásom (aj so šťavou s konzervy). Okoreníme, dáme sójovú omáčku.
  3. Nakoniec podlejeme 2-3dcl vody, môže byť aj s vegetou miešaná, necháme prejsť varom a pochúťka je hotová. Dobrú chuť :v