Špargľa na ananáse
Autor receptu: frajdy
Vynikajúca vege pochúťka na polosladko
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájeme špargľu, varíme 2-3 minútky, aby trošku zmäkla a nabrala šťavu
- Kým sa špargľa uvarí, nakrájame cesnak, šampiňony, papriku.
Cesnak orestujeme v olivovom oleji s maslom 2min, osolíme ho.
Pridáme šampiňóny a papriku, podlejeme sézamovým olejom, opekáme 2min.
Pridáme uvarenú špargľu s ananásom (aj so šťavou s konzervy).
Okoreníme, dáme sójovú omáčku.
- Nakoniec podlejeme 2-3dcl vody, môže byť aj s vegetou miešaná, necháme prejsť varom a pochúťka je hotová.
Dobrú chuť :v