Španielský vtáčik (fotorecept)
Autor receptu: ketty3811
Dosť bežné jedlo.Dlho som ho nerobila a dnes ma to napadlo.
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Väčšinou sa robia španielské vtáčky z hovädzieho mäsa,ale ja ich bežne robím z bravčového.Mäso naklepeme,osolíme a okoreníme.
- Potrieme horčicou a položíme plátok šunky.
- Na každý rezník dáme kúsok vajíčka,kyslej uhorky,párky,syra,slaninky,prípadne aj niečo iné.
- Zrolujeme a spojíme špáradlami,prípadne niťou.Ja mám nové silikónové slučky,tak som ich chcela vyskúšať.
- Na oleji a slaninke(to som zabudla dať do surovín) osmažíme cibuľku,pridáme ml.červenú papriku a vložíme vtáčikov,ktorých sme obalili v polohrubej múke.Tá potom spôsobí,že sa nám omáčka zahustí.
- Zprudka opečieme.
- Podlejeme vodou a po chvíli pridáme zvyšky,kroré nám ostali pri plnení(vajíčko.párka,uhorky).
- Dusíme do mäkka asi 50 minút,prípadne podľa potreby.Podávala som to so slovenskou ryžou a šalátikom,ktorý som sem už tiež pridala.