Španielský vtáčik (fotorecept)

Autor receptu: ketty3811

Dosť bežné jedlo.Dlho som ho nerobila a dnes ma to napadlo.

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Väčšinou sa robia španielské vtáčky z hovädzieho mäsa,ale ja ich bežne robím z bravčového.Mäso naklepeme,osolíme a okoreníme.
  2. Potrieme horčicou a položíme plátok šunky.
  3. Na každý rezník dáme kúsok vajíčka,kyslej uhorky,párky,syra,slaninky,prípadne aj niečo iné.
  4. Zrolujeme a spojíme špáradlami,prípadne niťou.Ja mám nové silikónové slučky,tak som ich chcela vyskúšať.
  5. Na oleji a slaninke(to som zabudla dať do surovín) osmažíme cibuľku,pridáme ml.červenú papriku a vložíme vtáčikov,ktorých sme obalili v polohrubej múke.Tá potom spôsobí,že sa nám omáčka zahustí.
  6. Zprudka opečieme.
  7. Podlejeme vodou a po chvíli pridáme zvyšky,kroré nám ostali pri plnení(vajíčko.párka,uhorky).
  8. Dusíme do mäkka asi 50 minút,prípadne podľa potreby.Podávala som to so slovenskou ryžou a šalátikom,ktorý som sem už tiež pridala.