Bravčové závitky
	        Španielske vtáčiky z bravčového mäsa podľa rodinného receptu (fotorecept)
	        Autor receptu: xpotvorkax
	         
	        
	        Tento recept v rodine koluje už 
roky, tak snáď vám budú chutiť. 
Keďže je to môj prvý recept na 
vareche, verím, že bude prehľadný.
| 		  
				  	  
				  	3 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Nakrájame mäso na plátky a vyklepeme. Nesolíme, nekoreníme. Mäso rozložíme na tácku.
 - Vajíčka uvaríme natvrdo a ošúpeme. Slaninu (najlepšie údenú), nakrájame na drobnejšie, aj 2 cibule a postupne na striedačku zomelieme spolu v mlynčeku. Takúto jemnú zomletú plnku nanesieme na plátky mäsa. Vrstva môže/nemusí byť hrubá.
 - Nakrájame si na pásiky (podľa šírky mäsa), uhorku, vajíčka (ja som dala na polovicu každé), pásik suchej salámy (necelý 1 cm hrubý).
 - Na plátky mäsa s plnkou naukladáme vajíčko, salámu, uhorku. Zvinieme,  otvor môžeme uzavrieť  špáradlom a celý závitok omotáme kuchynskou niťou. V žiadnom prípade nestačí len prepichnúť špáradlom (viď obrázok).
 - Použijeme hlbšiu panvicu, ktorá sa dá zakryť. Poslednú cibuľu pokrájame, mierne osmažíme na oleji, osolíme, okoreníme čiernym korením a naukládáme uzavreté vtáčiky. Osmažíme aspoň 10 minút z každej strany. Podlejeme vodou, aby závitky boli ponorené do dvoch tretín. Ja som do omáčky dala aj trochu tymianu. Necháme aspoň 1 a pol hodiny variť pod pokrievkou. Závitky otáčame po pol hodine. 
 - Keď je mäso už mäkké, čo po hodine a pol by malo byť, tak si spravíme zátrepku - do pohára dáme 3 lyžice múky a zalejeme do polovice vodou, rozmiešame a za stáleho miešania prilejeme do omáčky. Prevaríme 5 minút a môžeme podávať. Ešte poznamenám že niekto dáva do omáčky aj pár lyžíc horčice ale nie je treba.
 - Z vtáčikov odstánime niť  a podávame.