Hovädzie mäso
Španielske vtáčiky s ryžou
Autor receptu: ryzasos
Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých
ingrediencií.* Recept ideálny v kombinácii s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.
4 porcie |
10 minút príprava |
120 minút na 170 °C |
Postup
- Ryžu SOS Classic poriadne prepláchnite pod vodou a dajte variť do ryžovaru alebo uvarte v hrnci podľa návodu na obale.
- Rúru rozohrejte na 150 °C. 750 g hovädzej sviečkovice nakrájajte na tenké plátky, môžete ich ešte rozdeliť na menšie medailóniky.
- Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. V hlbokej veľkej panvici s pokrievkou rozohrejte 2 lyžice masla ghee a mäso v jednej vrstve opečte (v dvoch dávkach) a vyberte na tanier.
- Do tuku prihoďte 3 nadrobno nakrájané cibule a 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky. Približne 10 minút ich smažte do hneda.
- Potom pridajte 2 lyžice hladkej múky a 2 lyžice horčice, orestujte a pridajte 800 ml mäsového vývaru.
- Vyšľahajte metličkou do hladka a vráťte mäso do omáčky.
- Prikryte pokrievkou a vložte do rúry. Pečte hodinu alebo dve, kým mäso úplne nezmäkne, v prípade potreby podlejte vývarom.
- Potom mäso odstavte a do omáčky vmiešajte 2 nakrájané párky a 3 nakrájané kyslé uhorky.
- Nechajte asi 5 minút zohrievať, potom dochuťte soľou, trochou šťavy z uhoriek a môžete, ale nemusíte pridať trochu smotany na šľahanie. Nakoniec jemne vmiešajte 3 nakrájané vajcia uvarené natvrdo.