Hovädzie mäso

Španielske vtáčiky s ryžou

Autor receptu: ryzasos

Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých ingrediencií.* Recept ideálny v kombinácii s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu SOS Classic poriadne prepláchnite pod vodou a dajte variť do ryžovaru alebo uvarte v hrnci podľa návodu na obale.
  2. Rúru rozohrejte na 150 °C. 750 g hovädzej sviečkovice nakrájajte na tenké plátky, môžete ich ešte rozdeliť na menšie medailóniky.
  3. Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. V hlbokej veľkej panvici s pokrievkou rozohrejte 2 lyžice masla ghee a mäso v jednej vrstve opečte (v dvoch dávkach) a vyberte na tanier.
  4. Do tuku prihoďte 3 nadrobno nakrájané cibule a 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky. Približne 10 minút ich smažte do hneda.
  5. Potom pridajte 2 lyžice hladkej múky a 2 lyžice horčice, orestujte a pridajte 800 ml mäsového vývaru.
  6. Vyšľahajte metličkou do hladka a vráťte mäso do omáčky.
  7. Prikryte pokrievkou a vložte do rúry. Pečte hodinu alebo dve, kým mäso úplne nezmäkne, v prípade potreby podlejte vývarom.
  8. Potom mäso odstavte a do omáčky vmiešajte 2 nakrájané párky a 3 nakrájané kyslé uhorky.
  9. Nechajte asi 5 minút zohrievať, potom dochuťte soľou, trochou šťavy z uhoriek a môžete, ale nemusíte pridať trochu smotany na šľahanie. Nakoniec jemne vmiešajte 3 nakrájané vajcia uvarené natvrdo.