Špaldový koláč s broskyňami, kokosovým olejom a kardamónom

Autor receptu: denisac

Pre moju najlepšiu svokru k narodeninám :)

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 175 °C a vymažeme tortovú formu o priemere 23 cm.
  2. Ušľaháme cukor, zmäknuté maslo a kokosový olej do peny. Potom zašľaháme vajcia, pridáme vanilku, zakysanku a premiešame.
  3. Zvlášť premiešame obidve múky, kypriaci prášok, soľ a korenie. Spojíme s maslovou zmesou, ale miešame len chvíľu, aby sme cesto neprešľahali. Cesto dáme do formy a poukladáme naň pokrájané broskyne. Pečieme asi 1 hodinu. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.