Špaldový chlieb

Špaldový chlieb s ovsenými vločkami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Fajný chutnučký chlebík.

20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vločky zomelieme. Do misky si pripravíme suroviny na chlebík. Urobíme si v múke jamku, pridáme vlažné mlieko, rozmrvíme droždie, necháme nabutnať a zamiesime cesto. Cesto by malo byť tuhšie. Vymiesené cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
  2. Vykysnuté cesto potom na doske prehnetieme a vytvarujeme bochník.
  3. Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Ked pečiem chlebík v hlinenej miske, tak misku dáme do rúry vyhriať. Bochník vkladáme do horúcej misky. Ked pečiem na plechu tak netreba vyhrievať.
  4. Chlebík pečieme na 200 °C 15 min a potom teplotu znižíme na 160 °C a dopekáme ešte 30-35 min.Po upečení necháme chlebík vychladiť na mriežke.