Palacinky

Špaldovo-pohánkové palacinky s domácim malinovým chia džemom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Malinový džem s chia semienkami: Maliny necháme asi 10 minút povariť bez pridania vody. Potom ich vo vysokej nádobe rozmixujeme, primiešame javorový sirup a chia semienka. Počas nasledujúcich 15 minút džem každých 5 minút premiešavame, aby sa chia semienka spolu nezlepili.
  2. Cesto: Do mlieka izbovej teploty metličkou postupne primiešavame preosiatu múku a nakoniec pridáme aj štipku soli. Do tohto palacinkového cesta nedávame ani cukor, ani olej. Mandľové mlieko je totiž trochu sladké. Palacinky na minime kokosového oleja smažíme z oboch strán.
  3. Palacinky naplníme džemom a ozdobíme mandľovým jogurtom, kakaom a čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím.