Špaldové halušky so špenátom

Autor receptu: dada777

Na obed som chcela pripraviť halušky a mala som chuť aj na špenát, tak som špekulovala ako to spraviť. A napadli ma tieto halušky, v ktorých som skombinovala zvyšok kuracieho mäsa so špenátom. Výsledok bol veľmi dobrý, môžete sa inšpirovať. Halušky sú vhodné pri bezmliečnej diéte.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, špaldových otrúb, vody a soli si zamiesime cesto na halušky. Do hrnca dáme variť osolenú vodu, do ktorej cez haluškár pretláčame halušky, privedieme ich do varu a varíme asi 6 minút. Potom halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  2. Z čerstvého špenátu odstránime stonky, umyjeme ho, necháme trochu presušiť a nakrájame ho. Pri krájaní si na seba pokladieme niekoľko listov, stočíme ich do rolky a narežeme na tenké pásiky.
  3. Cesnak pretlačíme, dáme ho na panvicu, pridáme špenát a na troche oleja jemne orestujeme, po chvíľke pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie mäso. Ešte chvíľku podusíme, pridáme k haluškám, jemne premiešame a osolíme podľa chuti. Ja som použila mäso z jedného duseného stehna, ale je možné použiť akékoľvek kuracie mäso. Dobrú chuť!