Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale chrumkava. Stačí len pár minút, podľa kvality fazuliek.
  2. Hotové fazuľky scedíme. Medzitým v hlbšej panvici alebo kastróle zohrejeme olej a opečieme na ňom plátky slaniny.
  3. Opečenú slaninu vyberieme a na vypečenom tuku osmažíme cesnak, pridáme plátky rajčín a smažíme ich z oboch strán asi 5 minút.
  4. Stiahneme z ohňa, osolíme a pridáme k nim uvarené fazuľky. Zmes s fazuľkami vmiešame do uvarených cestovín, pridáme opečenú slaninu, ochutíme čiernym korením a bazalkou a podávame posypané nastrúhaným parmezánom.