Špagety so sušenými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tohto roku sa mi konečne podarili sušené paradajky, minuloročné pokusy nestáli za nič. Teraz som si to ale poistila a nasadila som paradajky San Marzano, ktoré sú vraj najlepšie na sušenie. Riadila som sa viac menej receptom na Sušené paradajky v oleji od @kimla a teraz už len vyjedám pretože sú fantastické...

2
porcie
5 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. K tomuto receptu je potrebné minimum surovín. Základ sú špagety, cesnak a parmezán. Ja som si pridala ešte čerstvý špenát a sušené paradajky naložené v oleji. Bylinky môžete ale nemusíte dať.
  2. cesnak opečieme na oleji, pozor aby nezhorel, pridáme sušené paradajky nakrájané na kúsky
  3. a mladý špenát... krátko orestujeme
  4. špagety dáme variť do vriacej, osolenej vody. Uvarené špagety necedíme ani neprelievame studenou vodou, naberieme ich dierovanou naberačkou a naložíme ich na panvicu, môžeme pridať aj trochu vody zo špagiet.
  5. dobre premiešame, pridáme nastrúhaný syr a znova premiešame
  6. podávame posypané hoblinkami parmezánu, k tomu pohár dobrého červeného vína a ľahká večera je na stole :-)
  7. no a toto sú rajčiny odroda San Marzano ktoré suším, sú veľmi chutné aj keď dozrievajú strááášne pomaly :-) vzadu sú také podlhovasté, ako vajíčka a tie sú tiež vhodné na sušenie, ale neviem ako sa volajú :-)
  8. a tu je finálny výrobok, ten veľký pohár je čerstvo naložený, ten menší je naložený asi týždeň. Vidieť to podľa byliniek, ktoré časom stmavnú až sčernajú ale to nevadí, všetka chuť sa vlastne dostáva do oleja a ten získava jednak krásnu farbu ale aj vynikajúcu chuť...