Špagety

Špagety so šampiňónovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či už lesné alebo kúpené v obchode.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maslo roztopíme a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme na štvrtiny (alebo šestiny, ak sú väčšie) narezané šampiňóny a orestujeme ich.
  2. Zalejeme smotanou, pridáme pretlak a osolíme. Na slabom plameni povaríme 10 minút.
  3. Pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí.
  4. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.
  5. Uvarené špagety rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou a podávame.