Špagety
Špagety so šampiňónovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či už lesné alebo kúpené v obchode.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Maslo roztopíme a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu.
Pridáme na štvrtiny (alebo šestiny, ak sú väčšie) narezané šampiňóny a orestujeme ich.
- Zalejeme smotanou, pridáme pretlak a osolíme. Na slabom plameni povaríme 10 minút.
- Pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí.
- Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.
- Uvarené špagety rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou a podávame.