Špagety s pórovým tofu

Autor receptu: vegecan

Rýchly, zdravý a sýty obed:)

Postup

  1. Najprv si pripravíme tofu a marinádu. V miske zmiešame trochu vody so sójovou omáčkou a karí korením. Tofu si nakrájame na kocky a vložíme do misky. Opäť premiešame a necháme postáť.
  2. Medzitým si dáme variť cestoviny (použila som celozrnné špagety) podľa návodu na obale a scedíme. Na suchej panvici si opečieme slnečnicové semiačka do zlata a odložíme bokom na tanierik.
  3. Potom si umyjeme pór, ktorý nakrájame na pásiky prípadne na kolieska. Do tej istej panvice, v ktorej sme opekali semiačka, dáme misku s tofu (aj so zvyšnou vodou a sójovou omáčkou) a miešame, aby nám začalo pekne hnednúť zo všetkých strán. Pridáme nakrájaný pór a ešte chvíľu opekáme za stáleho miešania.
  4. Cestoviny (nedávať pod studenú vodu) dáme na tanier, pridáme hotové tofu s pórom a posypeme opraženými semiačkami. Môžeme dozdobiť rozpolenými cherry paradajkami a podávať.