Špagety s parmezánom a vňaťou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Mala som chuť na ľahký obed, spomenula som si na tento rcp, raz som ho videla na nete, varil ho Zdeněk Pohlreich v jenom v prvých dielov Ano šéfe.

1
porcia
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody som dala variť špagety, asi 3 min. pred ich dovarenim som dala na panvicu maslo a keď začalo trochu bublať, prihodila som k nemu parmazán a korenie
  2. Treba rýchlo premiešať, do panvice som dala uvarené špagety, premiešala, odstavila, pridala vňať a znova premiešala, to je všetko.
  3. Na tanieri som ešte posypala parmazánom. Moja skúsenosť pre druhý raz: na maslo treba najskôr špagety a potom syr a korenie, nakoniec vňať, lebo pri tomto postupe sa mi časť syra prilepila na panvicu, ale zas nebol zlý taký pripečený :-)