Špagety
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v lete niekde na
terase... K šťastiu niekedy stačí celkom málo :-))
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najlepšie je použiť pár krajcov staršej bagety, ktorú pokrájame/potrháme na mini kúsky. Tú potom opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Keď je pekne “chrumkavá”, pridáme rozpučený cesnak a po chvíli nakrájanú slaninku. Dobre premiešame.
- Pridáme nakrájanú čili papričku, posolíme a pokoreníme. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a pokvápeme citrónovou šťavou.
- Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Odoberieme pár lyžíc varenej špagetovej vody a jemne pokvápeme panvicu s opečenou bagetou, aby to nebolo suché.
- Podávame. Nezabudnúť na pohár bieleho vína ( môže byť aj ružové :-))