Špagety

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v lete niekde na terase... K šťastiu niekedy stačí celkom málo :-))

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najlepšie je použiť pár krajcov staršej bagety, ktorú pokrájame/potrháme na mini kúsky. Tú potom opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Keď je pekne “chrumkavá”, pridáme rozpučený cesnak a po chvíli nakrájanú slaninku. Dobre premiešame.
  2. Pridáme nakrájanú čili papričku, posolíme a pokoreníme. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a pokvápeme citrónovou šťavou.
  3. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Odoberieme pár lyžíc varenej špagetovej vody a jemne pokvápeme panvicu s opečenou bagetou, aby to nebolo suché.
  4. Podávame. Nezabudnúť na pohár bieleho vína ( môže byť aj ružové :-))