Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu na obale ich uvaríme.
Mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kocky a varíme v zeleninovom vývare cca 10 minút. Odstavíme.
Ponorným mixerom mrkvu vo vývare rozmixujeme.
K rozmixovanej mrkve pridáme smotanu, lístočky tymiánu, osolíme a ochutíme bielym korením. Zmes cca 5 minút ohrievame. Nevaríme.
Omáčku odstavíme a pridáme strúhaný syr a nasekané oriešky. Premiešame. Zmes prelejeme na uvarené scedené špagety a dobre premiešame.
Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať (časť si odložíme na posypanie).
Ak chceme špagety podávať aj neskôr, radšej si odložíme časť omáčky aj špagiet zvlášť. Špagety spojíme s omáčkou až tesne pred servírovaním.
Inšpirované receptom z časopisu Nejlepší recepty.