Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu na obale ich uvaríme.
  2. Mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kocky a varíme v zeleninovom vývare cca 10 minút. Odstavíme.
  3. Ponorným mixerom mrkvu vo vývare rozmixujeme.
  4. K rozmixovanej mrkve pridáme smotanu, lístočky tymiánu, osolíme a ochutíme bielym korením. Zmes cca 5 minút ohrievame. Nevaríme.
  5. Omáčku odstavíme a pridáme strúhaný syr a nasekané oriešky. Premiešame. Zmes prelejeme na uvarené scedené špagety a dobre premiešame.
  6. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať (časť si odložíme na posypanie).
  7. Ak chceme špagety podávať aj neskôr, radšej si odložíme časť omáčky aj špagiet zvlášť. Špagety spojíme s omáčkou až tesne pred servírovaním. Inšpirované receptom z časopisu Nejlepší recepty.