Špagety bolognese

Autor receptu: matus113

Tradičné talianske špagety

4
porcie
70 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu, cesnak a zeler si na jemno nakrájame. Hovädzie mäso si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarilo. Slaninku, nie moc prerastenú, dáme do hrnca, aby pustila čo najviac tuku. Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme do zlatista. Ďalej pridáme zeler, cesnak, mrkvu a tiež osmažíme.
  2. Asi po 5 minútach smaženia pridáme nakrájané mäso, deci červeného vína, 2 rajčinové pretlaky, 2 deci vody, osolíme, okoreníme. Premiešame a necháme variť. Môžeme pridať bobkový list a budeme dlhšie variť na miernom ohni.
  3. Do vriacej posolenej vody pridáme špagety, množstva záleží od počtu ľudí a uvaríme ich al dente. Po hodine a pol varenia mäso vytiahneme a rozdrobíme ho na malé kúsky. Môžeme si pomôcť aj pretlakovým hrncom, ktorý nám ušetrí čas. Rozdrobené mäso vrátime späť do omáčky a všetko spolu zamiešame. Na uvarené špagety dáme omáčku a na vrch posypeme parmezánom.