Špagety bolognese
Autor receptu: matus113
Tradičné talianske špagety
4 porcie |
70 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, mrkvu, cesnak a zeler si na jemno nakrájame. Hovädzie mäso si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarilo. Slaninku, nie moc prerastenú, dáme do hrnca, aby pustila čo najviac tuku. Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme do zlatista. Ďalej pridáme zeler, cesnak, mrkvu a tiež osmažíme.
- Asi po 5 minútach smaženia pridáme nakrájané mäso, deci červeného vína, 2 rajčinové pretlaky, 2 deci vody, osolíme, okoreníme. Premiešame a necháme variť. Môžeme pridať bobkový list a budeme dlhšie variť na miernom ohni.
- Do vriacej posolenej vody pridáme špagety, množstva záleží od počtu ľudí a uvaríme ich al dente.
Po hodine a pol varenia mäso vytiahneme a rozdrobíme ho na malé kúsky. Môžeme si pomôcť aj pretlakovým hrncom, ktorý nám ušetrí čas. Rozdrobené mäso vrátime späť do omáčky a všetko spolu zamiešame.
Na uvarené špagety dáme omáčku a na vrch posypeme parmezánom.