Špagetový koláč (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Ak sa vám cestoviny na klasický spôsob prejedli, vyskúšajte upiecť špagetový koláč. Je dobrý teplý aj na studeno.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie:
  2. Špagety uvaríme, scedíme a dáme do misy. Pridáme kyslú smotanu, vajcia a za hrsť nastrúhaného tvrdého syra, osolíme, okoreníme. Premiešame a .....
  3. jednu tretinu špagiet navrstvíme do vhodnej formy. Ja som použila tortovú formu a vystlala som ju papierom na pečenie.
  4. Čerstvý špenát sparíme, odstránime hrubšie stonky a navrstvíme na špagety. Osolíme, okoreníme a zasypeme strúhaným syrom.
  5. Do zbytku špagiet pridáme šampiňóny a čerstvé bylinky. Ja som použila kmín a bazalku. A ak ste si všimli na prvom obrázku tú krásnu klobásku, tak tú som chcela nakrájať a pridať, ale nakoniec som si to rozmyslela. Klobáska sa bude piecť zvlášť a špagetový koláč bude k nej ako príloha :-)
  6. Zamiešame a navrstvíme do formy, dobre poutláčame a dáme piecť. Ja som to piekla na 180°C asi 45 minút zakryté alobalom.
  7. Po upečení vrch koláča ozdobíme ošúpanými, na mesiačiky nakrájanými paradajkami
  8. posypeme syrom
  9. a dáme zapiecť.
  10. necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formy a nakrájame. Alebo zabalíme, vložíme do košíka a môžeme vyraziť na opekačku. Takýto špagetový koláč za studena je výborný ako doplnok k opekaným klobáskam.
  11. Alebo ešte teplý preložíme na tanier a zjeme.