Soté z diviny na divoko

Autor receptu: sanulka

TOTO NIE JE STROGANOFF, TREBA TEN NAZOV UPRAVIT. REDAKCIA Tento recept mám od mojej maminky. Keď že som mala už dlhší čas chuť na divinu tak som to doma stále dookola omielala a môj drahý mi na miesto kúska mäsa doniesol celého srnca :) Keď že tradičné recepty ako sviečková a jelení guláš som už robila tak sme s mojou mamou " vymysleli" tento recept. A mal veľký úspech aj u tých ktorý divinu nemusia.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko si umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Vložíme do misy aby sme mohli pridávať aj ďalšie ingrediencie.
  2. Cibuľu a cesnak si na drobno nakrájame a pridáme k mäsku. Ďalej pridávame všetky spomenuté koreniny a sójovú omáčku. Zámerne som nedávala množstvá lebo každý si pridá podľa chuti. Taktiež papriku nemusíte dávať štipľavú ale mi máme radi pikantné. Pridáme kečup, horčicu a uhorky ktoré si nakrájame na malé kocky. Na koniec na masu nalejeme červené víno ( nemusí to byť práve víno ja zvyknem aj vodku alebo koňak ) a olej podľa potreby. Všetko poriadne premiešame a vložíme do chladničky minimálne na 12 hodín ale čím dlhšie tým lepšiu bude mať mäsko chuť.
  3. Po 12 hodinách vyberieme mäso z chladničky a dáme ho do hrnca. Olej už nepridávame a mäsko opražíme. Keď je mäso opražené pridáme vodu a dusíme do mäkka. Vodu pridávame podľa potreby aj počas dusenia pretože mäsko sa varí dlhšiu dobu. Keď je mäsko už mäkké pridáme smotanu a necháme prevrieť (ja používam 33% ale kto chce môže použiť aj 12%) Po prevretí máme stroganoff hotový. Najlepšia príloha k stroganoffu je buď tarhoňa alebo slovenská ryža takže vrelo odporúčam. Ale keď že my sme mali tarhoňu pred 3 dňami tak sme ako prílohu mali opekané zemiaky :)