Šošovicový šalát
Šošovicový šalát s quinoou a ryžou
Autor receptu: ryzasos
Šalát so šošovicou a s quinoou je perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú výživné, osviežujúce a vyvážené jedlo.* Toto jedlo
kombinuje dve základné ingrediencie: šošovicu, bohatý zdroj železa a vlákniny, a quinou, superpotravinu s rastlinnými
bielkovinami a mnohými výhodami. Navyše tento recept obsahuje ďalšie čerstvé ingrediencie, ako je uhorka, cherry paradajky a
koriander, ktoré dodávajú chuť a textúru, vďaka čomu je tento šalát potešením na každú príležitosť.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu SOS Exotic Salads a SOS Quinou uvarte zvlášť podľa návodu na obale.
- Cherry paradajky umyte a prekrojte na polovice. Uhorku ošúpte a nakrájajte na polmesiačiky. Červenú cibuľu nakrájajte na pásiky julienne.
- V mise zmiešajte scedenú konzervu šošovice s uvarenou quinoou a ryžou. Potom pridajte cibuľu a polovicu uhoriek. Dobre premiešajte.
- Šalát ozdobte cherry paradajkami a druhou polovicou uhorky a navrch rozdrobte syr feta.
- Pridajte šťavu z polovice limetky, extra panenský olivový olej a himalájsku soľ podľa chuti. Ozdobte nasekaným koriandrom a podávajte.