Šošovicový šalát

Šošovicový šalát s quinoou a ryžou

Autor receptu: ryzasos

Šalát so šošovicou a s quinoou je perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú výživné, osviežujúce a vyvážené jedlo.* Toto jedlo kombinuje dve základné ingrediencie: šošovicu, bohatý zdroj železa a vlákniny, a quinou, superpotravinu s rastlinnými bielkovinami a mnohými výhodami. Navyše tento recept obsahuje ďalšie čerstvé ingrediencie, ako je uhorka, cherry paradajky a koriander, ktoré dodávajú chuť a textúru, vďaka čomu je tento šalát potešením na každú príležitosť.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu SOS Exotic Salads a SOS Quinou uvarte zvlášť podľa návodu na obale.
  2. Cherry paradajky umyte a prekrojte na polovice. Uhorku ošúpte a nakrájajte na polmesiačiky. Červenú cibuľu nakrájajte na pásiky julienne.
  3. V mise zmiešajte scedenú konzervu šošovice s uvarenou quinoou a ryžou. Potom pridajte cibuľu a polovicu uhoriek. Dobre premiešajte.
  4. Šalát ozdobte cherry paradajkami a druhou polovicou uhorky a navrch rozdrobte syr feta.
  5. Pridajte šťavu z polovice limetky, extra panenský olivový olej a himalájsku soľ podľa chuti. Ozdobte nasekaným koriandrom a podávajte.