Šošovicový šalát s karamelovým jablkom, hrozienkami a orechami (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ak sa vám už šošovica zunovala na slano...
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu uvaríme do mäkka,snažíme sa,aby sa nerozvarila a necháme v sitku odkvapkať.Jablko zbavené šupky pokrájame na malé kocky.V panvičke rozpálime ghee alebo olej,pridáme cukor a skaramelizujeme ho,prisypeme jablkové kocky a dobre premiešané ďalej opekáme
- Pridáme opláchnuté a vopred namočené hrozienka a spolu ďalej opekáme,jablko aj hrozienka sa trošku chytia do červena,budú chrumkavo-šťavnaté;-) Trvá to len pár minút.
- Šošovicu dáme do misky,prisypeme jablká s hrozienkami a pre ďaľšiu chrumkavosť som ešte prišpekulovala sekané orechy(dajte si podľa ľubovôle druh)
- Šalátik zľahka ale dôkladne premiešame pomocou dvoch vidličiek,ja som ešte prikvapla trošku citrónovej šťavy. A môžete konzumovať,kým je ešte trocha teplý.Šošovica má neutrálnu chuť,skaramelizované jablko s hrozienkami prinesú šťavnatosť a orechy chrumkavosť k vašim chuťovým kanálikom. Takúto porciu som naraz ani nevládala zjesť,takže píšem pre dve osoby:-) Chutné mlsanie!