Šošovicový šalát s karamelovým jablkom, hrozienkami a orechami (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ak sa vám už šošovica zunovala na slano...

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu uvaríme do mäkka,snažíme sa,aby sa nerozvarila a necháme v sitku odkvapkať.Jablko zbavené šupky pokrájame na malé kocky.V panvičke rozpálime ghee alebo olej,pridáme cukor a skaramelizujeme ho,prisypeme jablkové kocky a dobre premiešané ďalej opekáme
  2. Pridáme opláchnuté a vopred namočené hrozienka a spolu ďalej opekáme,jablko aj hrozienka sa trošku chytia do červena,budú chrumkavo-šťavnaté;-) Trvá to len pár minút.
  3. Šošovicu dáme do misky,prisypeme jablká s hrozienkami a pre ďaľšiu chrumkavosť som ešte prišpekulovala sekané orechy(dajte si podľa ľubovôle druh)
  4. Šalátik zľahka ale dôkladne premiešame pomocou dvoch vidličiek,ja som ešte prikvapla trošku citrónovej šťavy. A môžete konzumovať,kým je ešte trocha teplý.Šošovica má neutrálnu chuť,skaramelizované jablko s hrozienkami prinesú šťavnatosť a orechy chrumkavosť k vašim chuťovým kanálikom. Takúto porciu som naraz ani nevládala zjesť,takže píšem pre dve osoby:-) Chutné mlsanie!