Šošovicový prívarok
Autor receptu: redakcia
Postup- Šošovicu preberieme, dáme
do misky a necháme namočenú
asi 2 hodiny. Potom
ju dáme do hrnca aj
s vodou, v ktorej bola
namočená, pridáme bobkový
list (nesolíme, abysa rýchlejšie uvarila), prikryjeme
a varíme na miernom
ohni domäkka, asi
15–20 minút.
- Očistíme
zemiaky, pokrájame ich na
malé kocky a uvaríme v osolenej
vode.
- Z oleja a múky
spravíme zápražku, odstavíme,
môžeme do nej pridať
mlieko alebo smotanu
a poriadne premiešame,
aby sa nevytvorili hrudky.
- Potom ju pridáme k šošovici,
rozmiešame, osolíme
a varíme 5–10 minút. Potom
pridáme uvarené zemiaky
a ak treba, ešte dolejeme
mliekom a okyslíme octom.
- Šošovicový prívarok podávame
s údeným vareným
mäsom, párkom alebo volským
okom a chlebom.
|