Šošovicový hrniec

Autor receptu: jezibabka1

Mala som dnes v pláne uvariť šošovicovú polievku, "aľe dakuščičko" inak:), tak som sa rozhodla pre tento receptík z "Dobrého jedla". Lenže keďže u nás "letí" dobrá hustá polievka, kde lyžica stojí, tak gramáž si upravte pri varení podľa svojej chuti:)

Postup

  1. Šošovicu premyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme postáť 30min.
  2. Kým čakáme na šošovicu, očistíme si zemiaky, mrkvu, zeler, pór, papriku, cibuľu. Mrkvu a pór nakrájame na kolieska, zemiaky, zeler, papriku a cibuľu na drobnejšie kocky, šunku na rezančeky a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Keď máme šošovicu naboptnanú (to je výraz ci panky:) dáme ju variť so soľou a bobkovým listom, po 15min. varu pridáme všetku zeleninu, šunku , vňať a varíme do zmäknutia zemiakov a mrkvy.
  4. Nakoniec dochutíme octom, cukrom a čiernym mletým korením