Šošovicová polievka

Šošovicová polievka s mrkvou a párkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu dôkladne prepláchneme, zalejeme asi 1,5 litrom vody a dáme variť do hrnca spolu s najemno nakrájanou mrkvou a s niekoľkými zrnkami celého čierneho korenia a bobkovým listom. Asi po 30 minútach pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme až do zmäknutia.
  2. Na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, tak aby sa rozvoňali, ale nezhnedli. Pridáme soľ, múku, rozmiešame, môžeme pridať trochu vody a najlepšie cez jemné sitko nalejeme do polievky. Polievku necháme prevariť.
  3. Párky nakrájame na kolieska a nasucho opečieme na panvici, pridáme do polievky a premiešame. Na záver ešte polievku dochutíme v dlaniach rozmrveným majoránom.