Šošovicová polievka s červenou karamelizovanou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: medulienka108

Šošovicová polievka trochu inak, vynikajúca na chladnejšie dni - zahreje telo i dušu. Džem z červenej cibule patrí medzi neomysliteľnú súčasť mojej kuchyne, šošovicu mám rada na všetky možné spôsoby, tak keď som pri upratovaní naďabila na tento recept naškriabaný na zdrape papiera, jednoducho mi nedalo... Ak nemáte džem z červenej cibule po ruke, môžte použiť recept z môjho blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/krekry-z-ovsennych-vlociek-dzem-z.html

4
porcie
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu si cez noc namočíme.
  2. Scedíme a premyjeme. Vložíme do hrnca s hovädzím vývarom, karamelizovanou červenou cibuľkou, bobkovým listom a tymiánom. Privedieme k varu a varíme 15 - 20 minút, kým do mäkka. 5 minút pred koncom pridáme 1 PL brandy. Dochutíme čerstvým čiernym korením, prípadne trochou soli podľa chuti.
  3. Pripravíme si pečivo - nakrájame na kocky a opražíme do chrumkava na troške oleja s nadrobno nasekaným pečivom.
  4. Polievku podávame s opečeným pečivom a nastrúhaným syrom. Ak nie ste nedočkaví ako ja, môžete ju dať pred podávaním na chvíľočku pod gril v ohňovzdorných mištičkách, aby sa nám syr roztopil.
  5. Želám dobrú chuť!