Somlói rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend veľmi chutné rezy, ktoré sa inak volajú Somloi galuska /Maďarsko/..môžu sa podávať len tak zmiešané tmavé aj biele korpusy, posypané orechami, popolievané čokoládou a ozdobené šľahačkou..ja som ich urobila v podobe rezov..

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdelila som vajcia všetky naraz..8 bielkov som dala do misy a vyšľahala som tuhý sneh..
  2. ku štyrom žltkom som pridala cukor a vymiešala do peny..
  3. pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva..
  4. napokon som vmiešala opatrne časť bielkov..plech som vystlala pečiacim papierom, vyliala som cesto a upiekla v predhriatej trúbe na 180 st. 10 min.
  5. počas pečenia prvého korpusu som si vymiešala ďalšie cesto..do ktorého som pridala múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom...napokon som pridala zbytok bielkov..vyliala na plech vystlaný papierom a upiekla tak isto ako prvý korpus..
  6. oba upečené korpusy som nechala vychladiť..
  7. pripravila som si vanilkový krém...v mlieku som vymiešala zlaté klasy a vanilínový cukor..uvarila hustú kašu a nechala som ju vychladiť..po vychladení pudingu som do neho vmiešala vyšľahanú smotanu..
  8. v druhom mlieku som vymiešala cukor a kakaové pudingy..uvarila som hustú kašu...keď bola kaša vlažná, vmiešala som do nej maslo a rum a nechala vychladiť...
  9. na biely korpus som natrela horúci jahodový džem..
  10. na džem som natrela kakaový krém..
  11. na kakaový krém som uložila kakaový korpus..potrela som ho horúcim džemom a natrela vanilkovým krémom..dala som do chladničky stuhnúť..
  12. zatiaľ som si pripravila čokoládovú šľahačku...čokoládu som nechala roztopiť..a pridala som do vymiešanej šľahačkovej hmoty..potrela som koláč a dala na n oc do chladničky stuhnúť..
  13. pokrájala som na rezy a ozdobila..