Solivarská mačanka

Autor receptu: coldbery

Čítala som tu jeden recept na mačanku,ale ja ju robím trocha ináč....možno Vám zachutí práve táto...my doma sme ju nikdy nerobili ,ani som nevedela,že existuje...naučil ma ju robiť môj manžel a dnes tvrdí,že ju robím lepšie ako on... :-))

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájanu cibuľu na troške oleja popražime do sklovita a potom pridáme cesnak a troška ešte popražíme nakoniec zalejeme šťavou s kyslej kapusty a priložíme huby (sušené vopred nemočené) , korenie podľa chuti a povovaríme asi 10 min.
  2. Potom pridáme smotanu zmiešanu so solamylom a premiešame kým sa to všetko spojí. Nakoniec dnu vhodíme vajcia (podľa potreby) a zakryjeme pokrievkou a vypneme sporák. Hotove vajíčka sa majú v miskách po dotknuti lyžice rozliať.....pred podávaním posypať opraženou slaninkou.....podáva sa s chlebom,alebo pečivom... Dobrú chuť :-)))
  3. spražena slaninka....