Sójový (alebo cícerový) šalát

Autor receptu: letisia

V našej rodine najobľúbenejší šalát. Robievala som ho zo sterilizovanej sóje, ale keďže ju už nedostať kúpiť, tak som si sóju uvarila. Tiež je dobrý, ale lepší je zo sterilizovanej sóje, lebo sa do neho dáva aj rôsol, ktorý je v konzerve a ten tam urobí zaujímavú chuť.

Postup

  1. Ak použijeme sóju suchú, namočíme ju večer do vody. Na druhý deň dáme variť, musí byť stále zaliata a varíme pomaličky 2,5 hodiny. Viac nie, lebo začne tvrdnúť. Ak použijeme sterilizovanú sóju, jednoducho celý obsah konzervy dáme do misy.
  2. Cibuľu, uhorky pokrájame na drobno. Salámu kúpime pokrájanú a kolieska pokrájame na na menšie kúsky. Vajcia tiež na kúsky. Všetko pridáme ku sóji aj s ostatnými surovinami a premiešame.
  3. Neuvádzam množstvo jednotlivých surovín, lebo šalát vždy robím "od oka". Sója však musí prevažovať. Dobrú chuť.