Sójové plátky v zemiakovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Pred časom som jedla čiernohorský rezeň a vtedy ma napadlo že by sa dal urobiť aj bez mäsa. Tak som dnes zalovila v špajzi a urobila som sójové plátky pretože toto akože mäso ceľkom obľubujem aj keď je skupinou ľudí zatracované. Namiesto sójových plátkov sa dajú použiť plátky zeleniny podľa chuti. Ja som urobila aj z redkevky.

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nechala som si zovrieť vodu, do rajnice som si položila plátky a okorenila som ich. Zaliala vriacou vodou, posolila, zakryla pokličkou a dala som pomaly variť. Po piatich minútach varu som plátky otočila na druhú stranu a ešte raz varila 5 minút.
  2. Vybrala som ich na tanier a robila som si cestíčko.
  3. Z múky mlieka a vajca som urobila cestíčko o niečo hustejšie ako na palacinky. Osolila som ho, pridala som drvený majorán a prelisovaný cesnak. Poriadne som rozhabarkovala. Potom som si nastrúhala najemno zemiaky.
  4. K múčnemu cestu som pridala zemiaky a poriadne premiešala. Do misky som si pripravila múku na obaľovanie.
  5. Každý plátok som obalila v múke, vložila do misky s cestíčkom zemiakovým a lyžicou som ukladala na panvicu kde som si roztopila trocha masti a pridala olej. Na nie silnej teplote opečieme po oboch stranách.
  6. Asi takto vyzerajú keď sa pečú :)
  7. Ostalo mi dosť cesta a tak som urobila aj redkvičku, to tú bielu veľkú okrúhlu.
  8. Hotové čakajú na servírovanie. Narobila som aj samotné placky a tak ako prílohu som urobila už len redkvičkový šalát so syrom a kolieskami póru.