Sójové mäso so sezamom

Autor receptu: dvorka

Tento recept je v pôvodnej verzii na kuracie mäso. Ja som namiesto kuraciny urobila sójové kúsky, ktoré mám radšej. Ale určite urobím aj z mäsa.

2-3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Sójové rezance som v kastróliku najskôr opiekla, pokiaľ mi v konvici zovrela voda. Zaliala som ich vriacou vodou, pridala trochu Magi koncentrátu, soli a nechala povariť asi 5 minút. Sójové mäso som zliala z vývaru. Dala som si rozohriať panvicu.
  2. Vajíčko som si rozhabarkovala, trolinku posolila a vyliala na precedené sójové mäso. Dobre som premiešala, zasypala sezamom znova premiešala. Rozohriatu panvicu som potrela olejom, vysypala som na ňu zmes sójového mäsa, premiešala, aby sa kúsky nezlepili. Za občasného prehadzovania - miešania, som pomaly opekala.
  3. Ako prílohu som urobila karfiolové pyré so strúhaným syrom.