Sójové mäso

Sójové kocky v krémovej horčicovej omáčke

Autor receptu: mackaa

Pre tých, ktorí nepapajú masko a nechcú prísť o túto dobrotu alebo proste pre všetkých, čo by radi skúsili aj veganskú verziu tohto výborného jedla.

Suroviny

Postup

  1. Sójové kocky alebo plátky vložíme do misky, pokvapkáme ich olejom a sójovou omáčkou a prelejeme horúcou vodou. Zakryjeme a necháme bokom.
  2. Do hrnca dáme olej, tymian, drvenú rascu a necháme korenie speniť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju do sklovita. Vložíme sparené sójové kocky a ďalej spoločne restujeme... Teraz príde na rad horčica, ideálne je ak máte nejakú jemnú, ktorá nedráždi. Kľudne jej tam pridajte dosť. Ďalej restujeme a vlejeme tekutinu, v ktorej sme mali namočené sójové kocky. Bude stačiť tak, aby bola voda trošku nad sójovými kúskami. Prisypeme zvyšné koreniny a varíme, kým nie je sója až na rozpadnutie.
  3. Do ďalšej misky nalejeme rastlinné mlieko, pridáme sypkú smotanu a hladkú pšeničnú múku. Rozmiešame na hladkú hmotu a šupneme do hrnca k sójovým kockám. Všetko by sa nám malo pekne zahustiť. Necháme variť ďalších cca 20 minút kvôli pšenici. Ak použijete inú múku, prevarovať nejak extra nemusíte.
  4. Nakoniec už len ochutnáme a ak nám v pokrme niečo chýba - dochutíme. Ak je zmes príliš kyslá kvôli horčici, môžeme pridať cukor. Podávame s uvarenou ryžou.