Sobášnica

Autor receptu: js9mxd

Tento recept mám od svojej mamy, pre tých čo majú radi fazuľu ho odporúčam. Treba ju variť na víkend, alebo pred voľným dňom poprípade na chate.

8
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu deň predtým namočenú dáme variť s údeným kolenom, pridáme korenie, bobkový list a nové korenie. Varíme pokiaľ nieje mäkká fazuľa aj koleno. Pred do varením fazule vložíme zemiaky pokrájané na kocky. Súčasne dáme variť do iného hrnca kapustu s klobásou.
  2. Ak máme všetko uvarené, tak koleno vykostíme a pokrájame na kúsky aj s klobásou. Všetko spolu zmiešame. Na koniec zahustíme múkou, dochutíme vegetou a na záver dáme rozdrvenú majoránku. Kto má rád môže dať aj cesnak.